24.09.2016 09:34

Gretige Rashford: "De ultieme spits worden"

Nadat Marcus Rashford begin 2016 voor de leeuwen werd gegooid in de Europa League en maar meteen twee keer scoorde, is de carrière van de spits in een stroomversnelling geraakt. Toch wil de Engelsman meer. Vooral meer goals.

In gesprek met Sky Sports geeft het nog maar achttienjarige talent aan dat hij zijn toekomstplannen al gemaakt heeft. "Ik wil de ultieme spits worden. Ik wil op links, rechts en in het midden kunnen spelen, maar om dat te kunnen bereiken, moet ik mijn spel op de flanken drastisch verbeteren. Ik heb daar niet meer vast gespeeld sinds ik twaalf of dertien was, dus het voelt allemaal nog wat onwennig."

Rashford staat in Engeland bekend om zijn scorende vermogen en het feit dat hij vaak doel treft als hij debuteert. In de Europa League lukte de spits dit, in de Premier League en meer recentelijk de League Cup ook. Het liefst wil Rashford in de spits spelen, maar met Zlatan Ibrahimović en Anthony Martial loopt daar stevige concurrentie rond. "Maar dit is alleen maar goed voor het team, want iedereen strijdt op de training om zichzelf te verbeteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner