24.09.2016 13:42

Ibrahimović wilde Pogba graag als ploeggenoot

Paul Pogba maakte deze zomer voor 110 miljoen euro de overstap van Juventus naar Manchester United. Zaakwaarnemer Mino Raiola verbrak daarmee het wereldrecord van de hoogst betaalde transfersom. Zlatan Ibrahimović, ook een cliënt van Raiola, wilde Pogba graag als ploeggenoot bij United.

"Zlatan had als eerste getekend, belde me op en zei: je waagt het niet Pogba ergens anders heen te brengen, want dan breek ik je benen", vertelt een openhartige Raiola in een interview in de Volkskrant. De Nederlands-Italiaanse zaakwaarnemer zou naar verluidt een commissie van ruim twintig miljoen euro hebben ontvangen voor de transfer van Pogba naar Manchester. Volgens Raiola zijn die geruchten niet waar.

Waarom verscheen het bedrag van twintig miljoen dan toch in de media? "Omdat ze iets moeten schrijven. Journalisten zijn net papegaaien", stelt Raiola. "In zo'n deal draait het echt niet meer om de commissie. Als je geen buschauffeur kunt betalen, hoef je ook geen Rolls Royce te kopen." De zaakwaarnemer heeft niet alleen maar grote spelers in zijn cliëntenbestand, maar ook relatief onbekende voetballers.

"Mijn vak is: tegenover één Pogba staan negentien niet-Pogbatjes", vertelt Raiola. "Aan die negentien niet-Pogbatjes heb je net zo veel werk als aan die ene Pogba. En daar verdien je vaak niets aan. Die hebben geen flashy carrière, maar ze verwachten dat ik ze goed vertegenwoordig. Zo'n transfer van Pogba is het resultaat van jaren werk, niet van een maand."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner