24.09.2016 14:33

Guardiola: "De club kan dat niet accepteren"

Josep Guardiola moest deze zomer een aantal lastige keuzes maken, maar volgens de manager van Manchester City hoort dat bij zijn werk. De Spanjaard passeerde dit seizoen Joe Hart en Yaya Touré. De zaakwaarnemer van laatstgenoemde haalt regelmatig in harde bewoordingen uit naar Guardiola.

Dimitri Seluk, de zaakwaarnemer van Touré, heeft al meerdere malen zijn ongenoegen geuit over de handelswijze van Guardiola. De oefenmeester van Manchester City is niet blij met de kritiek van Seluk. "De club kan niet accepteren dat een zaakwaarnemer in de media beslissingen bekritiseert. De spelers weten dat. Zaakwaarnemers, vrouwen, vaders, zonen, ik weet niet of ze het eens zijn met wat er in mijn selectie gebeurt, maar ik ben de baas. Ik neem de beslissingen."

Guardiola weigert een beroep te doen op Touré totdat de zaakwaarnemer zijn excuses heeft aangeboden. De oud-coach van FC Barcelona en Bayern München geeft toe er wel moeite mee te hebben gehad om Hart en Touré te passeren. "Ik neem zulke beslissingen niet om mijn autoriteit te laten gelden, ik houd er niet van om die beslissingen te nemen", vertelt Guardiola aan Sky Sports. "De moeilijkste beslissing was Joe. Ik weet wat hij betekent voor deze club, maar ik doe altijd wat het beste is voor Manchester City. Ik weet dat ik een vergissing kan maken, maar ik doe wat voor mijn gevoel het beste is voor de club."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner