27.09.2016 12:25

Yaya Touré begrijpt besluit van de FIFA niet

Yaya Touré begrijpt niet waarom de FIFA heeft besloten om de eigen antiracismewerkgroep op te heffen. De middenvelder van Manchester City fungeerde als adviseur voor de werkgroep.

"Ik heb mijn hele leven te maken gehad met racisme, of dat nou op straat is of in stadions. Dus toen ik de brief ontving waarin stond dat de FIFA deze 'taskforce' heeft opgeheven, was ik zeer teleurgesteld", aldus Touré in een verklaring op zijn officiële website.

"De brief van de FIFA somt al het goede werk op dat is voortgekomen uit de adviezen en aanbevelingen van de taskforce. Nadat de FIFA decennialang te weinig heeft gedaan aan het aanpakken van racisme en nadat ze niet genoeg deden in de aanloop naar het WK in Rusland, waarom zouden ze dan stoppen met iets dat begint te werken?"

"Ik kan alleen maar hopen dat de FIFA hier goed over heeft nagedacht", vervolgt Touré, die momenteel niet aan spelen komt bij Manchester City onder Pep Guardiola, zijn verhaal. "De brief die ik ontvangen heb, geeft me niet veel vertrouwen. Het zijn de fans en de spelers die het zullen voelen als de FIFA dit niet oplost."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner