01.10.2016 09:16

Redknapp: "Spelers gokten op eigen duels"

In het corruptieschandaal in het Engelse voetbal dat de krant The Telegraph deze week in porties onthuld, is het zaterdag de beurt aan manager Harry Redknapp. De coach die meerdere clubs uit de Premier League onder zijn hoede had, zegt tegen de undercoverjournalisten van de krant dat spelers gokten op eigen wedstrijden, iets dat tegen de regels van de Engelse voetbalbond FA is.

Redknapps beweringen zijn op film vastgelegd, ook dat hij later zegt dat het volgens hem in de tijd dat het speelde niet strafbaar was. The Telegraph schrijft niet om welke clubs het gaat. Redknapp was werkzaam bij AFC Bournemouth, West Ham United, Portsmouth, Southampton, Tottenham Hotspur en Queens Park Rangers. De onthullingen hebben tot nu toe geleid tot ontslag van de Engelse bondscoach Sam Allardyce en Barnsley's assistent-coach Tommy Wright. Volgens de regels zou Redknapp het gokken door zijn spelers hebben moeten melden bij de FA.

Ook de Nederlandse trainer Jimmy Floyd Hasselbaink was dupe van het schandaal in Engeland. De trainer van Queens Park Rangers vroeg om een vergoeding om met vertegenwoordigers van een Aziatisch bedrijf te praten, die mogelijk spelers wilden kopen. Het eerste gesprek werd echter gevoerd met undercoverjournalisten, die alles op film vastlegden. Hasselbaink zei dat hij naïef is geweest, maar dat hij niets verkeerd heeft gedaan.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner