02.10.2016 17:07

Tottenham boekt overtuigende winst op City

Tottenham Hotspur heeft Manchester City zondagmiddag een flinke dreun gegeven. Op White Hart Lane won de ploeg van oefenmeester Mauricio Pochettino met 2-0 van de koploper in de Premier League. De achterstand op City is zodoende verkleind naar één punt.

Zonder Vincent Janssen, maar met Heung-min Son als vervanger van Harry Kane in de spits begonnen de Spurs geweldig aan de wedstrijd. Het tempo van de wedstrijd was moordend hoog en City moest zich beperken tot verdedigen. Na negen minuten verdween een voorzet van Danny Rose via een ongelukkige Aleksandar Kolarov in het eigen doel: 0-1.

Na de geweldige openingsfase van de thuisploeg kwam koploper City wat beter voor de dag. Het leidde echter tot weinig gevaar. Alleen topscorer Kun Agüero zette doelman Hugo Lloris aan het werk met een gevaarlijke vrije trap. Vlak voor rust kwamen de Spurs op een 2-0 voorsprong. Na een mooie combinatie tussen Son en Dele Alli mocht laatstgenoemde de bal in de verre hoek schuiven.

Na rust begonnen de Spurs opnieuw voortvarend. Victor Wanyama, een van de sterkhouders op het middenveld, knalde de bal van afstand maar net naast het doel van Bravo. Als City al voor gevaar stichtte kwam het via Agüero. De topscorer trof, net na de kans van Wanyama, de paal via het lichaam van doelman Lloris. City kwam na rust wat beter aan voetballen toe, maar Tottenham bleef echter vrij eenvoudig op de been.

Na driekwart wedstrijd kreeg de thuisploeg een strafschop na een overtreding van Fernandinho op Alli. Het buitenkansje werd echter gemist door Érik Lamela. Tottenham ging de 2-0 voorsprong verdedigen en deed dit met succes. City kreeg nog mogelijkheden, maar telkens lag Lloris in de weg. Vincent Janssen kreeg slechts enkele speelminuten aan het einde van de wedstrijd, maar de Nederlander kon niets veranderen aan de score.

Door de overwinning nadert Tottenham koploper City tot op één punt. De Citizens verliezen voor de eerste keer in dit Premier League-seizoen en zien mogelijk ook Arsenal naderen.

Door: Koen Larmit