04.10.2016 15:39

Herrera: "Echt blij zijn dat we Zlatan hebben"

Zlatan Ibrahimović  behoort met zijn 35 jaar tot de oudste spelers bij Manchester United, maar volgens ploeggenoot Ander Herrera valt daar niets van te merken. Volgens de Mexicaanse middenvelder gaat Ibrahimović  tijdens elke training voluit en speelt hij als een twintiger. 

Ibrahimović vierde maandag zijn 35e verjaardag en heeft nog niets aan fysieke kracht ingeboet. "Hij traint elke dag op zijn top en hij probeert iedereen mee te krijgen. Hij doet het geen enkele training rustiger aan. Hij is erg, erg agressief en veeleisend, maar op een goede manier. Hij wil elke training winnen en hij wil dat iedereen met hem meegaat, dus wij mogen blij zijn dat we Zlatan hebben", vertelt Herrera in de Engelse media.

"Als je naar een wedstrijd kijkt en je zou niet weten hoe oud hij is, dan zou je zeggen dan hij 28 of 29 is. Hij is voor iedereen een voorbeeld. Ik ben niet jong en ook niet oud, ik zit ergens in het midden en hij is voor mij ook een voorbeeld", aldus een lovende Herrera. "Je ziet hoe Zlatan met zijn lichaam omgaat, dat is hoe een professional zich moet gedragen."

"Maar ik mag Wayne Rooney ook niet vergeten. Hij is een topspeler, hij is hetzelfde als Zlatan op het trainingsveld. Carrick ook, Ashley Young, zij zijn allemaal voorbeelden. Toen ik nog niet bij een topteam zat, had ik bewondering voor dat soort spelers. Ik wilde zijn zoals zij en acht of negen seizoenen bij United spelen. Dat is niet eenvoudig, je moet altijd keihard werken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner