04.10.2016 17:08

Clasie denkt niet aan vertrek bij Southampton

Jordy Clasie ontbrak de afgelopen maanden in de selectie van het Nederlands elftal, maar behoort voor de aankomende interlands weer tot de ploeg van bondscoach Danny Blind. Clasie baalt van de situatie bij Southampton, waar hij nauwelijks nog aan spelen toekomt.

"Hoe ik er fysiek gezien voor sta? Goed", vertelt Clasie in gesprek met FOX Sports. "Het is wat schrapen links en rechts, het is niet zo dat ik alles speel. Dat is wat minder, maar als speler zijnde kan je daar maar één ding aan doen: hard trainen en wachten op je moment. We spelen heel veel wedstrijden op dit moment, de duels die ik speel zijn de wedstrijden in de Europa League en de bekerwedstrijden. Het allerbelangrijkste is de Premier League, die wedstrijden speel ik op dit moment niet."

Clasie speelde voor het laatst op 19 augustus mee in een competitiewedstrijd van Southampton. De teller staat dit seizoen pas op drie duels in de Premier League. "Dat is moeilijk", vervolgt een balende Clasie. "Het is heel erg lastig op de momenten dat je niet speelt. Dat hoort ook bij het voetbal, je zit bij een grote club in Engeland. Je weet dat er veel concurrentie is."

Aan een vertrek bij Southampton denkt de 25-jarige Clasie, die nog een contract tot 2020 heeft, nog niet. "Dat is voor mij nog niet aan de orde, we zijn twee of drie maanden bezig. Als je mij deze vraag in maart stelt en ik zit nog in dezelfde situatie, dan zal ik daar misschien een ander antwoord op geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner