06.10.2016 10:02

"Alli speelt altijd met een lach op zijn gezicht"

Deli Alli is in een korte periode uitgegroeid tot een sterspeler in dienst van Tottenham Hotspur. De Londenaren nam hem in 2015 over van MK Dons. De middenvelder wist snel aan te haken in de Premier League en maakte ook al zijn debuut als international van Engeland.

Teamgenoot Kyle Walker ziet dat Alli steeds beter wordt. Eind vorig seizoen ontving Alli de titel van Talent van het Jaar, die prijs ontving Walker vier jaar geleden. "Ik weet het nog goed. In het eerste seizoen dat daarna volgt word je min of meer die heel goede speler of de heel gemiddelde speler. Maar Dele doet het fantastisch. Hij draagt al van jongs af aan een flinke last mee op de schouders, maar gaat er heel goed mee om."

"Ik zeg altijd dat het er bij hem net uitziet alsof hij in het park aan het voetballen is. Het is zo mooi om naar te kijken, hij speelt altijd met een lach op zijn gezicht en niet van ieder moment", vertelt Walker over de twintigjarige. "Hij moet het soms alleen wat simpeler houden. De trainer zegt dat ook tegen hem, hoor. Gelukkig eindigt het meestal goed wanneer hij zelf probeert af te werken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner