08.10.2016 11:46

'Arsenal is er bijna uit met smaakmaker Özil'

Na lange gesprekken lijkt er eindelijk duidelijkheid te ontstaan over de contractsituatie van Mesut Özil bij Arsenal. De formatie uit Londen wil de Duitse spelmaker koste wat kost behouden voor het team en dat lijkt te lukken. Özil is volgens de geruchten akkoord gegaan met een nieuw megasalaris.

De middenvelder annex aanvaller was al grootverdiener binnen de selectie van de Gunners, dit lijkt met een nieuw contract onderstreept te worden. Het salaris van Özil wordt momenteel op een slordige honderdvijftigduizend euro per week geschat, na het ondertekenen van zijn nieuwe contract moet dat ruim tweehonderdduizend euro per week worden.

Volgens Squawka News wil Arsenal met de mega-aanbieding voorkomen dat andere clubs interesse in Özil krijgen. De marktwaarde van de Duitser zakt naarmate het einde van zijn contract, dat tot medio 2018 doorloopt, in zicht komt. Arsenal nam Özil in 2013 voor een kleine vijftig miljoen euro over van Real Madrid. Sindsdien speelde de Duitser bijna honderd wedstrijden in de Premier League.

Het verhaal van Alexis Sánchez is wat lastiger. De Chileen zit in eenzelfde situatie als Özil, maar de flankspeler gaat voorlopig niet akkoord met aanbiedingen van Arsenal. Sánchez kwam een jaar later naar Engeland toe, hij scoorde al 33 keer in de vaderlandse competitie. Ook hij beschikt over een contract dat over twee jaar afloopt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner