08.10.2016 13:39

Van Persie lovend over talent: "Hij heeft iets"

Marcus Rashford (r.) duelleert met Danny Simpson tijdens Manchester United - Leicester City. (24-09-2016)
Marcus Rashford (r.) duelleert met Danny Simpson tijdens Manchester United - Leicester City. (24-09-2016)

Marcus Rashford debuteerde afgelopen seizoen bij Manchester United en heeft zich stormachtig ontwikkeld. De pas achttienjarige aanvaller is volgens Robin van Persie 'een zeer speciale' speler, waar United nog veel plezier aan gaat beleven. Ook andere prominenten zijn lovend over het talent.

Rashford is het seizoen goed begonnen met drie doelpunten in vijf wedstrijden. Van Persie is onder de indruk. "Marcus komt op mij over als een zeer speciale speler, hij heeft iets", vertelt de spits van Fenerbahçe op de officiële website van Manchester United. "Hij speelt op een zeer hoog tempo, heeft een goede techniek en is altijd puur richting het doel gefocust. Hij is een zeer goede speler met een goede toekomst voor zich."

Ook Michael Owen, in het verleden actief als spits van United, is lovend over de talentvolle Rashford. "Hopelijk zit er nog meer in het vat. Hij heeft zijn visitekaartje al afgegeven. Het is altijd interessant hoe spelers zich aanpassen na hun debuut. United is een lastige club om te spelen, maar hij doet het zeer goed tot nu toe."

BBC-analist Alan Shearer, zelf goed voor bijna driehonderd treffers in de Premier League, ziet een gouden toekomst voor Rashford. "Iedereen bij United zou trots op hem moeten zijn. Hij is een fantastisch talent met enorm veel energie. Hij lijkt niet te zijn aangedaan door de druk die erbij komt kijken als je voor zo'n grote club speelt", aldus Shearer.

Rashford speelde tot nu toe zestien wedstrijden in de Premier League, waarin hij acht keer wist te scoren. De aanvaller behoorde deze zomer ook tot de selectie van Engeland op het EK in Frankrijk. Tijdens het toernooi kwam Rashford twee keer in actie, maar scoren deed hij niet.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner