08.10.2016 16:52

Supertalent Kimmich trots op ontwikkeling

Joshua Kimmich beleefde vorig seizoen zijn doorbraak bij Bayern München. De pas 21-jarige middenvelder behoorde afgelopen zomer zelfs al tot de EK-selectie van Duitsland. Het zijn grote veranderingen in het leven van Kimmich, die zichzelf behoorlijk fanatiek vindt.

"De druk is niet toegenomen, aangezien ik mezelf waarschijnlijk het meest onder druk zet. Maar er is wel meer aandacht. Vorig jaar speelde ik nog in de tweede divisie bij Bayern en kenden weinig mensen mij, maar dat is nu helemaal anders. Ik heb aan het EK meegedaan en de eisen en verwachtingen zijn bijgesteld", vertelt Kimmich op de website van de Duitse voetbalbond. "Ik ben echter nog steeds blij met elke minuut die ik mag spelen."

"Als kind kon ik er al niet tegen om te verliezen en dat is nog steeds zo", bekent de jongeling. "Zelfs na een verloren potje op de training heb ik een paar minuten, en soms zelfs uren, nodig om dat te verwerken", vervolgt Kimmich. "Als ik iets doe, doe ik het voor de volle honderd procent. Dit is niet altijd een voordeel, aangezien we de spontaniteit niet kwijt mogen raken. Maar mijn ambitie heeft me tot nu toe meer goeds dan kwaads gebracht."

Kimmich kwam vorig seizoen tot 23 optredens in de Bundesliga voor Bayern München, maar kwam daarin niet tot scoren. De jonge middenvelder is het huidige seizoen echter goed begonnen: in vijf wedstrijden was Kimmich al goed voor drie doelpunten. De rechtspoot is afkomstig uit de jeugdopleidingen van RB Leipzig en VfB Stuttgart. In de zomer van 2015 tekende hij een contract bij Bayern, waar hij nog een verbintenis heeft tot medio 2020. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner