10.10.2016 11:29

Herrera: "Nu voel ik me goed onder Mourinho"

Terence Kongolo (l.) vecht een duel uit met Ander Herrera (r.) tijdens het Europa League-duel Feyenoord - Manchester United (15-09-2016).
Terence Kongolo (l.) vecht een duel uit met Ander Herrera (r.) tijdens het Europa League-duel Feyenoord - Manchester United (15-09-2016).

Ander Herrera voelt zich prettig onder de werkwijze van Manchester United-trainer José Mourinho. De Portugees was afgelopen zomer de opvolger van Louis van Gaal. Naar eigen zeggen krijgt Herrera meer vrijheid onder Mourinho.

"Mourinho moedigt me aan om meer naar voren te gaan. Ik scoorde onlangs al in de beker en ik heb ook al een keer van afstand op de paal geschoten. Mourinho geeft je meer vrijheid als speler, hij wil dat spelers meer volgens hun instinct handelen. Het klopt dat je je defensieve taken op orde moet hebben, maar hij vertelt ons ook dat we ons instinct moeten volgen en dingen moeten proberen", vertelt de middenvelder aan El Correo.

Onlangs ontving Herrera zijn eerste uitnodiging voor het nationale elftal van Spanje. "Het is moeilijk geweest om terug te komen, aangezien dit het vijfde seizoen is sinds de Olympische Spelen. Ik ben heel blij, ik heb er hard voor moeten vechten. Ik weet dat in de twee jaar onder Van Gaal niet genoeg speelde om opgeroepen te worden. Nu voel ik me goed onder Mourinho. Hij heeft me vertrouwen en biedt me de kans veel te spelen in een topteam."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner