12.10.2016 14:01

Guardiola aast op bondscoachschap Argentinië

Manchester City-trainer Pep Guardiola hoopt in de toekomst bondscoach van Argentinië te worden, dat zegt althans Sergio Agüero. De timing van de spits is opmerkelijk, want Argentinië doet het momenteel niet goed.

Argentinië verloor in de nacht van dinsdag op woensdag met 1-0 van Paraguay en staat momenteel vijfde in het WK-kwalificatietoernooi van Zuid-Amerika. De eerste vier landen plaatsen zich voor het WK in Rusland, de nummer vijf moet play-offs spelen tegen een land uit een ander continent. Mocht Edgardo Bauza, de huidige bondscoach, worden ontslagen, dan weet Agüero wel een opvolger. "Guardiola vertelde me: 'Ze bellen me niet, als ze me bellen, dan zou ik graag de nationale selectie van Argentinië leiden'", aldus Agüero tegenover Marca.

De Argentijnse spits bevestigde bovendien dat Guardiola de internetverbinding op het trainingscomplex van Manchester City heeft afgesloten. "Ze hebben het internet afgesloten, ik snapte er helemaal niets van. We gebruiken de WiFi altijd in de kleedkamers en Guardiola heeft het gewoon afgesneden. Ik dacht dat het niet meer werkte. Wanneer ik wat sap ging halen, kwam ik Pep tegen. 'Chef, weet je dat het internet niet werkt?' Hij antwoordde me dat het heel vreemd was."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner