12.10.2016 15:32

Nedvěd had voor Man United willen spelen

Pavel Nedvěd is aanwezig tijdens het competitieduel Lazio Roma - Juventus (27-08-2016).
Pavel Nedvěd is aanwezig tijdens het competitieduel Lazio Roma - Juventus (27-08-2016).

Pavel Nedvěd is jaloers op Karel Poborský. Zijn Tsjechische landgenoot speelde tijdens zijn carrière namelijk namens Manchester United en daar kan Nedvěd enkel van dromen. Desondanks heeft de Tsjech een mooie carrière achter de rug.

Nedvěd begon zijn carrière in zijn vaderland bij Dukla Praha en stond ook onder contract bij Sparta Praag. In de zomer van 1996 vertrok de middenvelder naar Lazio Roma, waar hij uitgroeide tot één van de beste middenvelders van Europa. In 2001 verdiende hij een transfer naar Juventus, waar hij actief bleef tot 2009 en inmiddels werkzaam is als vice-president. 

"Of ik ergens spijt van hem? Ja, dat ik nooit voor Manchester United heb gespeeld", aldus Nedvěd tegenover het Tsjechische Idnes. "Dat had ik prachtig gevonden, maar ik heb nooit de kans gehad om voor Manchester United te tekenen. Chelsea is in het verleden wel geïnteresseerd geweest. Ik had enorm veel bewondering voor Paul Scholes en Ryan Giggs. Ik was wel een klein beetje jaloers op Karel Poborský, die wel voor Manchester United heeft gespeeld en een aantal prachtige momenten heeft meegemaakt bij die club. Ik weet dat hij nog steeds liefde heeft voor Manchester United", aldus Nedvěd.

Poborský stond tussen 1996 en 1997 anderhalf seizoen onder contract bij The Red Devils.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner