13.10.2016 21:15

Phelan tekent éénjarig contract bij Hull City

Mike Phelan (l.) assisteert Sir Alex Ferguson bij het doorgeven van tactische aanwijzingen.
Mike Phelan (l.) assisteert Sir Alex Ferguson bij het doorgeven van tactische aanwijzingen.

Trainer Mike Phelan maakt het seizoen af bij Hull City. Donderdag zette de voormalig assistent van Sir Alex Ferguson zijn handtekening onder een contract dat komende zomer afloopt.

Phelan werkte dit seizoen al als interim-trainer voor Hull City. Hij was de tijdelijke opvolger van Steve Bruce, die na vier jaar afscheid nam. Diezelfde Bruce werd donderdag gepresenteerd als nieuwe trainer van Aston Villa.

“Het heeft even geduurd, maar alles moest ook goed worden geregeld”, reageert een opgeluchte Phelan op zijn nieuwe contract. “Veel belangrijker is dat we nu successen gaan boeken."

Phelen kende met promovendus Hull City een uitstekende debuutwedstrijd door landskampioen Leicester City met 2-1 in eigen huis opzij zetten. Na een winst op bezoek bij Swansea City werd er door de Tigres geen enkel duel meer in de Premier League gewonnen. Na zeven wedstrijden staat Hull City op de vijftiende plaats in de Premier League.

Zaterdag gaat de club op bezoek bij AFC Bournemouth. De laatste keer dat deze wedstrijd op het programma stond, dateert alweer van 19 maart 2005. Destijds won Hull City ruim met 0-4 in de wedstrijd die plaatsvond in League One, het derde niveau van Engeland.

 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner