15.10.2016 12:11

Conte komt met lofzang voor 'koopje' Kanté

Antonio Conte, sinds deze zomer de trainer van Chelsea, kan zijn geluk niet op met N'Golo Kanté. De Franse ijzervreter op het middenveld werd in de afgelopen transferperiode overgenomen van Leicester City en Conte is zeer tevreden over zijn prestaties.

"Hij is vandaag de dag, maar ook voor de toekomst, een belangrijke speler voor Chelsea", gaat de Italiaanse oefenmeester in op de aanwezigheid van de kleine middenvelder. Conte sprak over Kanté op de persconferentie voor het competitieduel met Leicester City, de oude club van Kanté. De middenvelder kon eerder in het seizoen al tegenover zijn oude werkgever staan, maar in de League Cup bleef de Fransman de hele wedstrijd op de bank.

In de Premier League is dat echter niet het geval. Kanté miste nog geen seconde van dit seizoen. "Hij was echt een koopje", stelt Conte over de man waar Chelsea ruim 35 miljoen euro voor betaalde. "Hij heeft een echte vechtersmentaliteit meegenomen, maar hij is ook een bescheiden man, een bescheiden voetballer. Ik hou van spelers die het belang van het team boven zichzelf stellen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner