18.10.2016 14:01

Cazorla wil Bellerín behouden voor Arsenal

Héctor Bellerín controleert de bal tijdens het competitieduel Arsenal - Swansea City (15-10-2016).
Héctor Bellerín controleert de bal tijdens het competitieduel Arsenal - Swansea City (15-10-2016).

Als het aan Santi Cazorla ligt, dan vertrekt Héctor Bellerín voorlopig niet bij Arsenal. De Spaanse rechtsback van The Gunners staat volop in de belangstelling, maar de middenvelder van Arsenal hoopt dat de club uit Londen de mandekker kan behouden.

Arsenal hoopt het contract van Héctor Bellerín, dat nog loopt tot de zomer van 2019, te verlengen, maar is daar vooralsnog niet in geslaagd. Mogelijk moet Arsenal de verdediger daarom in de toekomst verkopen, maar Santi Cazorla zou het eeuwig zonde vinden als zijn landgenoot moet vertrekken. "Het zou een grote fout van Arsenal zijn om hem te laten gaan", aldus Santi Cazorla tegenover IBTimes UK.

The Gunners wisten Héctor Bellerín in 2011 te overtuigen van een transfer van FC Barcelona naar Arsenal, mogelijk keert de Spanjaard nu terug naar Catalonië. "Het is duidelijk dat er veel belangstelling voor hem is", vervolgt de middenvelder zijn verhaal. "Manchester City en FC Barcelona worden genoemd. Hij is een speler met veel potentie en ik weet zeker dat hij in de toekomst een vaste waarde in de Spaanse nationale ploeg gaat worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner