22.10.2016 11:48

Kompany heeft mentale klachten na blessures

In 2016 speelde Vincent Kompany net iets meer dan twintig wedstrijden voor Manchester City, terwijl de Belg normaal gesproken een basisklant is. Blessureleed teisterde Kompany lang en dat heeft impact gehad op de robuuste mandekker.

Afgelopen zomer miste Kompany het Europees kampioenschap met België, maar de lijst met blessures in de afgelopen twee jaar is dan ook imposant. In de zomer van 2015 miste de verdediger enkele wedstrijden met een kuitblessure, enkele maanden later moest hij twee topwedstrijden van België laten schieten met dezelfde klachten. Vlak voor de jaarwisseling maakte Kompany zijn rentree, maar dit duurde nog geen tien minuten.

Na zijn invalbeurt viel hij opnieuw geblesseerd uit. Na een herstelperiode van zes weken maakte Kompany in de winter van 2016 zijn rentree, maar een maand later ging het opnieuw mis. Na wederom een maand revalideren speelde Kompany flink wat duels achter elkaar, toen het in de Champions League opnieuw mis ging. Een liesblessure bleek dusdanig ernstig, dat het seizoen voor de Belg erop zat.

Deze waslijst aan blessures heeft zo zijn sporen achtergelaten in het hoofd van Kompany. Manchester City-trainer Pep Guardiola wil graag een beroep doen op de oud-speler van onder andere RSC Anderlecht en Hamburger SV, maar Kompany wilde zelf niet. "Ik wilde Vincent eigenlijk op de bank zetten, maar hij ging zelf naar de medische staf en zei: 'ik ben er nog niet klaar voor.'"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner