22.10.2016 12:18

Klopp blijft geloven in doelpuntloze Sturridge

Daniel Sturridge hoeft niet bang te zijn dat hij door zijn matige prestaties geen kans meer krijgt bij Liverpool. Trainer Jürgen Klopp begrijpt de situatie waarin zijn spits zich momenteel bevindt. Sturridge scoorde nog niet in de Premier League dit seizoen.

De Engelse aanvalsleider staat zeven wedstrijden droog, maar weet ook nauwelijks kansen te creëren. Sky Sports rekende uit dat hij in het duel met Manchester United slechts één keer de bal raakte in het vijandelijke strafschopgebied en dat hij in een uur geen enkel schot op doel loste.

"Dit is een goed moment voor Daniel", stelt Klopp echter. "Het is niet makkelijk. In het grootste gedeelte van zijn leven is het voetbal zo simpel geweest voor hem, omdat hij zoveel kwaliteiten heeft. Op het goede moment de juiste goal maken, iedere speler heeft zo zijn problemen", stelt de Duitser zijn spits gerust.

"We speelden een lastige wedstrijd tegen Manchester United en hij speelde niet goed, hij beschikte niet over honderd procent zelfvertrouwen. Ik denk echter dat het een nuttig moment is in zijn carrière." Klopp trekt daarbij de vergelijking met een landgenoot van hem.

"Gerd Müller. Er waren wedstrijden waarin zelfs hij niet scoorde. Ik kan dat nog steeds niet geloven. Als je terugkijkt op zijn carrière heeft hij meer dan zeshonderd keer gescoord, maar er waren momenten dat het niet lukte."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner