27.10.2016 10:49

Schalke mogelijk met Huntelaar tegen BVB

Klaas Jan Huntelaar krijgt mogelijk een basisplaats als FC Schalke 04 aankomend weekend afreist naar Dortmund voor de derby tegen Borussia. De Nederlandse spits was woensdagavond belangrijk voor Schalke 04 met een treffer.

Schalke 04 won in de DFB-Pokal met 3-2 van 1. FC Nürnberg. Huntelaar, die de afgelopen weken veelal op de bank moest plaatsnemen, stond negentig minuten op het veld. Mogelijk krijgt Huntelaar tegen Borussia Dortmund opnieuw een kans in de basis. Vorig jaar verloor Schalke 04 weliswaar met 3-2 in Dortmund, maar was de Nederlander tweemaal trefzeker. 

Schalke 04-trainer Markus Weinzierl weet dat Huntelaar vorig seizoen twee keer wist te scoren en ziet kansen voor de spits. "Dat kan een positieve factor zijn. Huntelaar heeft natuurlijk zijn kwaliteiten", vertelt de oefenmeester aan Sport.de. "Hij is onze gevaarlijkste speler in het strafschopgebied. Klaas Jan is altijd een belangrijke speler voor Schalke geweest en dat is hij nog steeds. Hij zal zich ook altijd blijven inzetten", aldus de coach.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner