28.10.2016 21:15

Mourinho heeft veel geduld met Mkhitaryan

José Mourinho doet een beroep aan het geduld van Henrikh Mkhitaryan. De Armeniër komt voorlopig niet voor in de plannen van de Portugese oefenmeester van Manchester United. Mourinho denkt dat Mkhitaryan meer tijd nodig heeft om zich aan te passen aan de Premier League.

"Sommige spelers passen zich heel snel aan, terwijl andere spelers meer tijd nodig hebben. De laatste groep moet wennen aan de intensiteit, de agressiviteit, het spel zonder bal en het algehele niveau in de Premier League", aldus Mourinho op de persconferentie van vrijdag. "In deze competitie maakt het niet uit wie je tegenkomt: je moet een extreem hoog niveau halen, anders komt het niet goed. Mkhitaryan heeft tijd nodig om uit te groeien tot de topspeler die hij kan worden."

Mourinho vergelijkt Mkhitaryan met Willian en Ángel Di María, die bij respectievelijk Chelsea en Real Madrid ook aanpassingsproblemen hadden. Het feit dat de Armeniër daarnaast ook af en toe geblesseerd is, helpt het aanpassingsproces niet. "Hij onderging het hele proces van fit worden en het van daaruit bereiken van een competitief niveau. We geloven in hem. Hij zal er staan, vroeg of laat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner