29.10.2016 10:22

Wilshere verklaart keuze voor verhuurperiode

Jack Wilshere besloot zich afgelopen zomer aan Bournemouth te laten verhuren vanwege het mogelijke gebrek aan speelminuten voor Arsenal. De concurrentie was volgens de middenvelder te groot om voldoende aan het spelen te komen voor de Londenaren. Via zijn verhuurperiode wil Wilshere weer in beeld komen voor het nationale team van Engeland.

"Bij Arsenal waren er al veel middenvelders en toen haalde de manager er wéér een. Ik ben veel geblesseerd geweest en ik was op een punt in mijn loopbaan beland waar ik hoe dan ook moest spelen. Ik ben 24 en heb al te veel voetbal gemist. En als ik mijn doelen wil bereiken, dan was het voor mij niet goed om iedere wedstrijd op de bank te zitten, hopend op een invalbeurt", zo vertelt Wilshere in de Engelse media.

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt besloot Wilshere het gesprek aan te gaan met hoofdtrainer Arsène Wenger. "Ik zei dat ik met hem wilde praten. Die dag hebben we een paar keer gesproken. Het was maandag en de transfermarkt sloot op woensdag, veel tijd hadden we dan ook niet. Ik besloot dat ik niet nog een seizoen wilde meemaken waarin ik geen basisspeler zou zijn. Hij zei dat ik aan spelen zou toekomen, maar ik wilde meer dan dat. Ik wilde iedere week spelen en belangrijk zijn."

Op dit moment vermaakt Wilshere zich uitstekend in het shirt van Wilshere. "Bournemouth heeft alles wat Arsenal ook heeft, het is alleen wat knusser. Iedereen is goed voor me en de manager is fantastisch. Hij staat altijd op het trainingsveld. Het is zwaar, maar ik heb me nog nooit zo fit gevoeld. Twee maanden geleden dacht ik nog dat ik de rest van mijn leven bij Arsenal zou spelen. Maar hier ben ik, en ik geniet ervan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner