02.11.2016 15:00

FIFA nomineert tien coaches voor Award

De FIFA heeft tien trainers genomineerd die kans maken op de prijs trainer van het jaar. Liverpool-trainer Jürgen Klopp is mogelijk de meest opvallende kandidaat die door de wereldvoetbalbond werd genomineerd.

De Duitse trainer werd in oktober 2015 aangesteld bij The Reds en kende een moeizame start. Liverpool eindigde vorig seizoen als achtste in de Premier League, maar tijdens het huidige seizoen is de ploeg van Klopp indrukwekkend aan de competitie begonnen. Naast Klopp zijn ook Claudio Ranieri, die kampioen werd met Leicester City en Mauricio Pochettini, die goed presteerde met Tottenham Hotspur genomineerd. 

Pep Guardiola, die het afgelopen jaar trainer was van FC Bayern München en Manchester City, is tevens genomineerd door de FIFA, terwijl ook bondscoaches Chris Coleman (Wales), Didier Deschamps (Frankrijk) en Fernando Santos (EK-winnaar Portugal) kans maken op de prijs. FC Barcelona-trainer Luis Enrique, Real Madrid-trainer Zinédine Zidane en Atlético Madrid-trainer Diego Simeone maken het tiental compleet.

Op 2 december wordt een shortlist van drie trainers gemaakt, terwijl de prijsuitreiking volgt op 9 januari.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner