03.11.2016 13:42

Steunpilaar Leicester City valt een maand weg

Leicester City moet het de komende wedstrijden doen zonder Kasper Schmeichel. De Deense goalie liep woensdagavond in de Champions League een breuk in zijn hand op en is een maand niet inzetbaar voor de Foxes.

Schmeichel raakte in het duel met FC Kopenhagen al in de eerste helft geblesseerd aan zijn hand, maar de goalie keepte de wedstrijd gewoon uit. Nog voor de terugreis werd in Denemarken vastgesteld dat Schmeichel zijn hand brak in de wedstrijd, als de selectie van Leicester City de oversteek naar Engeland maakt, zal een specialist de breuk beter bekijken. De verwachting is echter dat de regerend landskampioen van de Premier League een maand geen gebruik kan maken van Schmeichel.

Dit betekent dat Leicester City mogelijk ook een geluk bij een ongeluk meemaakt. De ploeg kan, als de revalidatieperiode inderdaad een maand is, net op tijd weer over Schmeichel beschikken. Op 7 december volgt de ontknoping in de groepsfase van de Champions League, drie dagen daarna volgt in Engeland de kraker tegen Manchester City. Leicester City is in het kampioenenbal nagenoeg zeker van een plek in de knock-outfase, het duel met Manchester City is voor de club ontzettend belangrijk om uit de middenmoot te komen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner