03.11.2016 14:41

Berbatov ziet terugkeer naar Engeland zitten

Nog één keer spelen in de Premier League is voor Dimitar Berbatov een droom. De inmiddels 35-jarige spits is sinds afgelopen zomer een transfervrije speler, maar hij hoopt dat een club uit Engeland met hem in zee wil gaan.

PAOK Saloniki was de laatste werkgever van de Bulgaar, maar de Griekse club besloot niet verder met hem te gaan na het afgelopen seizoen. Sindsdien speelde Berbatov geen enkel officieel duel meer, maar de goaltjesdief blijft hopen. "Als je eenmaal in de Premier League hebt gespeeld, wil je nergens anders meer spelen", vertelt een gretige spits in gesprek met de BBC.

"Op dit punt in mijn carrière weet ik waar ik sta. Ik wil dolgraag spelen voor een team waar ze mijn ervaring en kennis kunnen gebruiken." Berbatov brak in de Bundesliga door bij Bayer Leverkusen, maar ook in de Premier League scoorde de Bulgaar aan de lopende band voor Tottenham Hotspur, Manchester United en Fulham. Hij speelde ruim zeshonderd wedstrijden in zijn carrière, en staat op een kleine driehonderd goals.

"Ik kan helpen bij de ontwikkeling van jonge spelers en het team sterker maken. Uiteindelijk draait het allemaal om het team." De afgelopen maanden bleef het echter stil rondom de spits. US Palermo werd enkele maanden geleden gelinkt aan Berbatov, maar tot een uitstapje naar Italië kwam het niet.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner