05.11.2016 14:43

Bruma: "Voelde wel dat ik klaar was bij PSV"

Jeffrey Bruma in actie voor VfL Wolfsburg. De ploeg van de Nederlandse verdediger is in de DFB-Pokal veel te sterk voor Heidenheim en wint met 5-1. (26-10-2016)
Jeffrey Bruma in actie voor VfL Wolfsburg. De ploeg van de Nederlandse verdediger is in de DFB-Pokal veel te sterk voor Heidenheim en wint met 5-1. (26-10-2016)

Jeffrey Bruma maakte afgelopen zomer de overstap van PSV naar VfL Wolfsburg. De centrale verdediger blikt met positieve gevoelens terug op zijn tijd in Eindhoven, maar was na drie seizoenen toe aan een nieuw avontuur.

"Het is moeilijk om je vertrouwde omgeving te verlaten. Ik heb ook alleen maar positieve woorden over voor die club. Zij hebben mij destijds van Chelsea gekocht en vingen mij heel goed op", vertelt Bruma over zijn oude club aan ELF Voetbal Magazine. In drie seizoenen bij PSV speelde Bruma 94 competitiewedstrijden. De verdediger was gedurende zijn tijd in Eindhoven altijd verzekerd van een basisplaats. "Ik kreeg altijd het vertrouwen, waardoor ik mezelf kon ontwikkelen."

"Ik kwam als een jonge jongen zonder heel veel ervaring binnen en heb drie jaar bijna alles gespeeld onder Phillip Cocu. Ik mocht mezelf ontdekken. Daardoor ben ik de persoon die ik nu ben", vervolgt de 24-jarige verdediger. "Ik ben iedereen bij PSV dankbaar voor een mooie tijd. Maar na vorig seizoen voelde ik dat ik klaar was bij PSV. Ik had mijn derde jaar erop zitten. Ik ben twee keer kampioen geworden in drie jaar. Dan vraag je je af wat je wilt."

Bruma tekende afgelopen zomer een contract tot de zomer van 2021 bij VfL Wolfsburg en speelde dit seizoen al negen wedstrijden voor de Duitse club. Van een goede competitiestart is echter geen sprake: Wolfsburg wist in negen speelrondes pas één keer te winnen en staat op een zwaar teleurstellende zestiende plaats. Dit weekend neemt de ploeg van trainer Valérien Ismaël het op tegen SC Freiburg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner