07.11.2016 13:30

Mourinho hekelt instelling eigen spelers

Manchester United-trainer José Mourinho heeft verdedigers Chris Smalling en Luke Shaw openlijk bekritiseerd. Het tweetal was 'niet fit genoeg' om te spelen tijdens het competitieduel met Swansea City (3-1 overwinning).

"Smalling had niet het gevoel dat hij door een pijntje op honderd procent kon spelen", aldus de Portugees tegenover MUTV. "Shaw vertelde me zondagmorgen dat hij niet in staat was om te spelen, dus we moesten de verdediging omgooien. In elke sport - en dat weet ik omdat ik vrienden heb die op het hoogste niveau van verschillende andere sporten actief zijn - speel je vaak wedstrijden waarin je niet honderd procent fit bent. Een vriend van mij is een grote tennisser. Hij zei me meer wedstrijden te kunnen herinneren waarin hij met pijn speelde dan zonder."

"Je zult soms de limiet moeten opzoeken", vervolgt de manager van The Red Devils zijn verhaal. "Voor sommigen is het cultuur om dat niet te doen, maar het is niet mijn cultuur. Er is een verschil tussen de dapperen die er tegen elke prijs willen staan en degenen voor wie een pijntje een verschil maakt. De grote spelers van deze club zullen zeggen dat ze vaak gespeeld hebben zonder dat ze honderd procent fit waren. Je moet alles overhebben voor het team, dat is hoe ik het zie."

Daley Blind, die tegen Swansea City op de bank begon, kreeg in tegenstelling tot Smalling en Shaw een compliment van zijn coach. "Blind had wat fysieke problemen, maar hij was toch beschikbaar om op de bank te zitten. Hij wilde het team helpen. Op dat soort mensen kan ik vertrouwen bij een moeilijke wedstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner