08.11.2016 10:30

Southgate neemt het op voor United-duo

Interim-bondscoach Gareth Southgate heeft het opgenomen voor Chris Smalling en Luke Shaw. Het tweetal kreeg onlangs kritiek van Manchester United-trainer José Mourinho omdat het duo vanwege fysieke ongemakken niet wilde spelen tegen Swansea City (3-1 winst).

"Ik ken Chris niet heel goed, maar het is niet mijn indruk dat hij een slechte mentaliteit heeft", zei Southgate tijdens een persconferentie van The Three Lions. "En Luke ken ik wel goed en hij heeft met zijn gebroken been een heel, heel zware blessure gehad. Ik denk dat het soms makkelijk is om van de buitenkant over iemand te oordelen zonder dat je diegene goed kent."

"Als Luke zondag niet fit genoeg was om te spelen, dan is er absoluut iets aan de hand. Na zo'n zware blessure moeten we voorzichtig met hem zijn. Het is lastig om daar een goede balans in te vinden, maar daarvoor moeten we vertrouwen op onze medische staf. Het is lastig, omdat ik niet precies de redenen ken voor de uitspraken van José. Uiteindelijk is het een zaak van de club."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner