08.11.2016 11:01

Clasie: "Dat was een aderlating voor mij"

Jordy Clasie controleert de bal tijdens het competitieduel Hull City - Southampton (06-11-2016).
Jordy Clasie controleert de bal tijdens het competitieduel Hull City - Southampton (06-11-2016).

Jordy Clasie heeft afgelopen zomer gebaald toen Ronald Koeman naar Everton vertrok. De middenvelder moest zich opnieuw bewijzen bij Southampton en heeft inmiddels zijn plek in het elftal van trainer Claude Puel gevonden.

"Dat was een aderlating voor mij", doelt Clasie op het vertrek van Koeman. "Er is nu een nieuwe trainer, er zijn spelers bijgekomen en de concurrentie is groter. Met name het begin van het seizoen was een lastige periode voor mij omdat ik bijna niet speelde", aldus Clasie, die bij The Saints niet langer als controleur speelt. "Begin dit seizoen werd me duidelijk gemaakt dat dat niet mijn positie zou worden. Links of rechts op het middenveld, daar moest ik me op focussen. Dat gaat de laatste weken steeds beter."

"Ik begin me vrijer, beter en gelukkiger te voelen", vervolgt Clasie tegenover de NOS. "Als controleur speelde ik comfortabel voor de verdediging, waar ik veel ballen opeiste en het spel probeerde te verleggen. Nu voer ik mijn taak uit op een andere plek. Ik moet ermee dealen, het is zoals het is. Het is wachten op de kans en die moet je dan grijpen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner