08.11.2016 21:20

Giroud: "Heb nog niet aangeklopt bij Wenger"

Olivier Giroud baalt van een gemiste kans tijdens Arsenal-Tottenham Hotspur. De spits scoort niet en daardoor eindigt de wedstrijd in 1-1. (06-11-2016)
Olivier Giroud baalt van een gemiste kans tijdens Arsenal-Tottenham Hotspur. De spits scoort niet en daardoor eindigt de wedstrijd in 1-1. (06-11-2016)

Olivier Giroud is dit seizoen niet verzekerd van een basisplaats bij Arsenal, maar heeft geen plannen om te vertrekken bij de club uit Londen. De Franse aanvaller is plan om zijn contract gewoon uit te dienen.

Giroud is momenteel tweede keus bij Arsenal. Manager Arsène Wenger geeft de voorkeur aan Alexis Sánchez als diepste spits. Daardoor kwam de Fransman dit seizoen tot slechts vijf invalbeurten in de Premier League. Eind oktober was Giroud nog tweemaal trefzeker tegen Sunderland AFC (1-4), maar een basisplaats leverde hem dat niet op.

Het contract van Giroud loopt nog door tot medio 2018. "Ik zie mijn toekomst nog twee of drie jaar voor me bij Arsenal. Ik voel me hier goed en ik wil zo lang mogelijk op het hoogste niveau spelen. Ik voel dat ik daar nog altijd de energie voor heb. Natuurlijk sta ik liever op het veld, maar het is aan mij om mijn plek weer te vinden. Ik heb nog niet geklopt op de deur van het kantoor van Arsène Wenger. We zien wel, ik maak me geen zorgen."

De Franse spits wacht geduldig op zijn kans en is ervan overtuigd dat hij die zal grijpen als het moment daar is. "Mijn tijd komt nog wel", stelt Giroud. "Arsène heeft me altijd gesteund in moeilijke tijden en ik reken erop dat hij dat blijft doen. Ik zal niet liegen: er zijn momenten geweest waarop ik teleurgesteld en niet blij met mijn situatie was. Maar de trainer weet dat. Hij neemt uiteindelijk de beslissingen. Ik blijf vechten voor mijn plek. Dit verhaal speelt zich al mijn hele carrière af."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner