09.11.2016 16:17

Jeugdliefde Liverpool deed Cresswell pijn

Aaron Cresswell is gefocust tijdens het competitieduel Everton - West Ham United (30-11-2016).
Aaron Cresswell is gefocust tijdens het competitieduel Everton - West Ham United (30-11-2016).

Aaron Cresswell, linksback van West Ham United en mogelijk op korte termijn international van Engeland, had als kind de droom om uit te komen voor Liverpool, maar de verdediger werd in de jeugdopleiding weggestuurd.

"Mijn vader moest mij in de auto vertellen dat ik niet goed genoeg was", blikt Cresswell met The Telegraph terug. "Ik begreep er in eerste instantie niets van. Ik was er kapot van. Als jonge jongen denk je dat je als speler van Liverpool niets kan gebeuren. Ik had het ontzettend naar mijn zin bij Liverpool, maar het mocht niet zo zijn."

"Het ging mij er niet om dat ik het niet zou halen als profvoetballer, maar om het feit dat ik niet voor de club waar ik altijd fan van ben geweest zou spelen. Iedereen om mij heen was ook fan van Liverpool. Mijn vader zei: 'het is niet het einde van de wereld. Ga terug naar je vrienden. Ga voetballen met een lach op je gezicht en ga genieten'. Dat is wat ik toen heb gedaan."

Via Tranmere Rovers en Ipswich Town is Cresswell bij West Ham United inmiddels toch actief in de Premier League. Gareth Southgate besloot Cresswell bovendien te selecteren voor de aankomende interlands van Engeland tegen Schotland en Spanje, waardoor de linksback van West Ham United mogelijk kan debuteren voor The Three Lions.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner