13.11.2016 16:09

Miljoenenaankoop United geeft hoop niet op

Henrikh Mkhitaryan maakte afgelopen zomer voor veel geld de overstap van Borussia Dortmund naar Manchester United, maar heeft nog niet weten te overtuigen op Old Trafford. De Armeen krijgt nauwelijks speeltijd onder manager José Mourinho, maar denkt niet aan een vertrek.

De 27-jarige aanvaller wil vechten voor zijn plek in het elftal van Mourinho. "Ik weet dat ik kan slagen bij Manchester United en ik wil iedereen laten zien dat ik het verdien om een sleutelspeler te zijn in dit team en deze competitie", vertelt hij overtuigd op de website van de Armeense voetbalbond. "Ik heb nog niet veel speeltijd gekregen, dus ik moet mijn best doen om de technische staf te overtuigen."

"Ik zie het niet als een teleurstelling, maar juist als een uitdaging", vervolgt de 58-voudig Armeens international. "Ik geef nooit op als het even tegenzit. Ik blijf doorgaan tot ik mijn doelen heb bereikt. Ik hoop dat ik veel van Mourinho kan leren. Mijn transfer naar Manchester United zag ik als een kans om te groeien als speler en persoon. Ik denk dat ik een sterkere speler word in de Premier League."

Mkhitaryan kostte United afgelopen zomer zo'n 42 miljoen euro en tekende een contract tot de zomer van 2020. De aanvaller stond pas één keer in de basis en werd driemaal in het veld gebracht als invaller. Tot scoren kwam de Armeen, die in het verleden ook voor Shakhtar Donetsk en Metalurh Donetsk speelde, nog niet. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner