14.11.2016 09:38

Herrera: "Ik heb een stap gemaakt bij United"

David De Gea (l.) en Ander Herrera (r.) zijn met elkaar in gesprek tijdens een training van Spanje. (08-11-2016)
David De Gea (l.) en Ander Herrera (r.) zijn met elkaar in gesprek tijdens een training van Spanje. (08-11-2016)

Ander Herrera lijkt zich te mogen gaan opmaken voor zijn debuut in het nationale elftal van Spanje. De Spanjaarden nemen het dinsdag in een oefenduel op Wembley op tegen Engeland. De afgelopen weken is Herrera een vaste waarde bij het Manchester United van trainer José Mourinho.

"We hebben een gezegde in Spanje. Het is makkelijker om een leugenaar te herkennen dan een manke. Dat geldt voor het leven en zelfs nog meer in het voetbal. Als een coach niet eerlijk is, hebben de spelers dat snel door. Mourinho is erg eerlijk. Hij zegt wat hij denkt en hij zegt het in je gezicht", vertelt Herrera aan Daily Mail.

"Hij zegt het als het iets is wat wij zullen waarderen, maar hij zegt het ook als het iets is wat wij niet leuk zullen vinden. Ik speel nu wat meer verdedigend, vlak voor de laatste vier. Ik denk dat ik de kwaliteiten heb om de bal snel weer terug te kunnen veroveren als wij hem verliezen. Ik heb een stap gemaakt bij United en dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu bij de nationale ploeg zit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner