14.11.2016 20:46

Schweinsteiger lijkt Man Utd te verlaten

Bastian Schweinsteiger heeft gesprekken gevoerd met MLS-club Chicago Fire. Zijn werkgever Manchester United heeft hem toestemming te geven om een transfer te regelen naar een geïnteresseerde club.

Dat meldt de BBC maandagavond. Naar verluidt zou de middenvelder wel openstaan voor een vertrek naar de Verenigde Staten. Hij heeft dit weekend alvast met Veljko Paunovic, de trainer van Chicago gesproken over een eventuele overgang tijdens de winterse transferperiode. Bij zijn huidige werkgever krijgt de wereldkampioen van 2014 geen kansen meer en moet hij onder José Mourinho zelfs regelmatig alleen trainen.

Schweinsteiger werd in 2015 nog door Louis van Gaal naar Old Trafford gehaald. Daar was de 32-jarige Duitser een seizoenlang basisspeler, wat in mei tot winst in de FA Cup leidde. Het vertrek van Van Gaal bleek het begin van het einde voor de voormalig speler van Bayern München. Onder Mourinho is Schweinsteiger persona non grata, zelfs bij grote blessuregolven overweegt de Portugees het niet om hem op te roepen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner