15.11.2016 21:55

De Mos: "Koeman voor hem de ideale coach"

Memphis Depay kijkt vanaf de bank toe tijdens de Europa League-wedstrijd tussen Manchester United en Fenerbahçe. (20-10-2016)
Memphis Depay kijkt vanaf de bank toe tijdens de Europa League-wedstrijd tussen Manchester United en Fenerbahçe. (20-10-2016)

Aad de Mos denkt dat Memphis Depay er verstandig aan doet om zich uit te laten lenen aan Everton. De oud-trainer denkt dat Ronald Koeman de ideale coach is voor de aanvaller van Manchester United.

Koeman liet zondag weten dat hij wel oren heeft naar de komst van Depay bij Everton. De aanvaller zit dit seizoen vooral op de tribune bij United en komt daardoor nauwelijks aan spelen toe. Afgelopen zondag liet Depay zien zijn klasse nog niet verleerd te zijn. In het WK-kwalificatieduel tegen Luxemburg (1-3) maakte hij twee doelpunten.

"Ik had verwacht dat Memphis zou spelen tegen Luxemburg, omdat Danny Blind zei dat hij zo goed bezig was op de training. Maar hij zette Wesley Sneijder linksbuiten. Dat heet een parkeerplaats zoeken voor een grote naam", vertelt De Mos aan Voetbal International. De oud-trainer van onder meer PSV en KV Mechelen hoopt dat Depay binnenkort ergens anders zijn kwaliteiten kan etaleren.

"Het is goed voor Memphis dat hij twee keer scoorde, maar hij moet weer gaan spelen. Memphis ging van een laag niveau direct naar het allerhoogste niveau en heeft het bij Manchester United niet waargemaakt", vervolgt de analist. "Nu zit hij in niemandsland en ik denk dat Ronald Koeman de ideale coach is die hem daaruit kan halen. Dat heeft hij eerder met Graziano Pellè ook gedaan." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner