16.11.2016 21:26

Bayern overweegt Coman definitief in te lijven

Kingsley Coman raakte afgelopen week zwaar geblesseerd bij de nationale ploeg van Frankrijk, maar hoeft zich geen zorgen te maken over zijn sportieve toekomst. Bayern München wil graag langer door met de vleugelaanvaller.

Coman liep vorige week een knie- en enkelblessure op tijdens een training van het Franse elftal. Naar verwachting staat de aanvaller daardoor twee maanden aan de kant. Het is een zware tegenvaller voor de huurling van Juventus. Coman speelde dit seizoen zes wedstrijden, maar maakte daarin ook geen goede indruk. Toch heeft Bayern veel vertrouwen in de Fransman. "We overwegen zeker om de optie te lichten. Kingsley heeft een moeilijke start van het seizoen, maar toch zijn we tevreden over hem", vertelt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge aan SportBild.

Bayern huurde Coman vorig seizoen ook al van Juventus en heeft een optie tot koop op de aanvaller bedongen. Anderhalve week geleden speelde de twintigjarige buitenspeler nog mee in het duel van Bayern met 1899 Hoffenheim (1-1). Coman maakte toen een prima indruk op Rummenigge. "Tegen Hoffenheim was ik erg onder de indruk van Kingsley", besluit de bestuurder van de Zuid-Duitse club. Coman speelde tot nu toe 29 wedstrijden in de Bundesliga voor Bayern München. Daarin was hij vier keer goed voor een doelpunt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner