18.11.2016 15:04

Hazard vertrekt pas na landstitel bij Chelsea

Eden Hazard is niet van plan om zomaar bij Chelsea te vertrekken. De Belgische aanvaller doet de supporters van de Engelse club zelfs een belofte: pas als Chelsea de landstitel verovert, overweegt Hazard een vertrek uit Londen.

Hazard had het vorig seizoen erg lastig in de Engelse hoofdstad. Verwacht werd dat de Belg zijn team op sleeptouw zou kunnen nemen, maar de aanvaller worstelde met zijn vorm. "Sommige mensen geloven me niet, maar ik speelde lange tijd met een heupblessure. Ik was niet honderd procent fit. En als je niet helemaal fit bent, is het lastig om op je best te zijn."

Onder Antonio Conte bloeit Hazard weer helemaal op. "Ik heb goed rust gehouden na het EK. Daarna heb ik een goede voorbereiding gedraaid en was ik er weer klaar voor. Het voelt bevrijdend om blessurevrij te zijn. Het systeem waarin we spelen brengt daarnaast het beste in me naar boven", aldus Hazard in The Guardian.

Chelsea bezet na elf wedstrijden de tweede plaats in de Premier League en is één van de topkandidaten om de landstitel te veroveren. Voordat het seizoen begon, gaf Hazard al aan dat hij niet wilde vertrekken bij Chelsea. "Die intentie had ik niet na zo'n slecht seizoen. Ik wilde niet op die manier vertrekken. Als ik ooit vertrek, dan zal het zijn na het veroveren van het kampioenschap. Je moet op het hoogtepunt vertrekken, zodat men je om de juiste redenen blijft herinneren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner