19.11.2016 13:55

Van Marwijk: "Dortmund heeft de betere ploeg"

Bert van Marwijk ziet Borussia Dortmund als favoriet in het duel met Bayern München. De Duitse topclubs nemen het zaterdagavond tegen elkaar op in het Signal Iduna Park. Volgens Van Marwijk is Bayern momenteel te afhankelijk van individuele kwaliteit.

De ploeg uit München staat momenteel op een tweede plaats, maar kan zaterdagavond de koppositie van RB Leipzig overnemen. Borussia Dortmund heeft na tien wedstrijden achttien punten verzameld en staat vijfde in de Bundesliga. Van Marwijk vindt het opvallend dat Bayern dit seizoen niet meer boven alles en iedereen uitsteekt. "Daarom is Dortmund de favoriet vandaag, want ik geloof dat Borussia de betere ploeg heeft", vertelt Van Marwijk aan de NOS.

In de Champions League presteert Dortmund uitstekend, maar in de Bundesliga heeft de ploeg van trainer Thomas Tuchel al de nodige punten verspeeld. "De wisselvallige prestaties kunnen veroorzaakt worden omdat Dortmund zo'n brede en gevarieerde selectie heeft", stelt Van Marwijk. "Tuchel speelt met veel verschillende spelers. Iemand als de van Bayern teruggekeerde Mario Götze speelt niet eens elke week, dat zegt veel..."

De oud-trainer van Borussia Dortmund is dit seizoen nog niet onder de indruk van het spel van de Rekordmeister. "Bayern mist de frivoliteit, creativiteit en discipline die het onder Guardiola nog wel had. Bayern speelt met een langer veld, de spelers lopen langer met de bal. Onder Guardiola was het devies om de bal één, maximaal twee keer te raken en de tegenstander constant onder druk zetten. Dat zie ik niet meer. De ploeg is meer aangewezen op individuele kwaliteit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner