19.11.2016 15:09

Wijnaldum vindt bij Liverpool het plezier terug

Georginio Wijnaldum in actie tijdens de thuiswedstrijd van Liverpool tegen Leicester City. (10-09-2016)
Georginio Wijnaldum in actie tijdens de thuiswedstrijd van Liverpool tegen Leicester City. (10-09-2016)

Georginio Wijnaldum degradeerde afgelopen seizoen met Newcastle United uit de Premier League, maar speelt nu met Liverpool om de koppositie. De middenvelder heeft het naar zijn zin en geniet van de goede prestaties van The Reds.

Liverpool doet het momenteel uitstekend in de Premier League. Onder aanvoering van trainer Jürgen Klopp is de ploeg van Wijnaldum in een felle strijd verwikkeld om de koppositie in Engeland. De oud-middenvelder van Feyenoord en PSV heeft het plezier in voetbal weer teruggevonden. "Als je veel verliest, voel je je ook slecht als voetballer", blikt Wijnaldum terug op vorig seizoen. "Je wilt vertrouwen hebben. Dat was het probleem vorig jaar. Bij iedere nederlaag neemt het vertrouwen af. Dan is het lastig om van het voetbal te genieten en je vrij te voelen."

Wijnaldum was in de vorige speelronde voor het eerst trefzeker voor Liverpool, maar is wel zijn basisplaats kwijtgeraakt door blessureperikelen in oktober. De 26-jarige middenvelder ziet echter geen reden tot klagen over zijn reserverol. Wijnaldum geniet volop van de uitstekende competitiestart van Liverpool. "Het is vergelijkbaar met de situatie bij PSV", stelt hij. "Daar speelde ik ieder jaar voor de titel. Dat brengt druk met zich mee, maar daar houd ik van. Nu verwacht iedereen dat Liverpool wint en dat is een goed teken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner