19.11.2016 20:25

Aubameyang helpt Dortmund langs Bayern

Pierre-Emerick Aubameyang heeft Borussia Dortmund met zijn twaalfde treffer van het seizoen aan een overwinning op FC Bayern München (1-0) geholpen. De Duitse landskampioen wist zaterdagavond de 'Gele Muur' van Borussia Dortmund niet te doorbreken.

Borussia Dortmund begon sterk aan het duel met Bayern München. De thuisploeg was tijdens de eerste dertig minuten de bovenliggende partij en kwam na elf minuten op voorsprong. Na een goede aanval van Borussia Dortmund gaf Mario Götze de bal uiteindelijk voor vanaf de rechterkant. Pierre-Emerick Aubameyang was bij de eerste paal zijn directe tegenstander te snel af en liet ook Bayern München-doelman Manuel Neuer kansloos: 1-0.

Borussia Dortmund was na de treffer van Aubemayang nog wel een aantal keer gevaarlijk, maar wist tijdens de eerste 45 minuten niet meer te scoren. Bayern München nam tijdens het laatste kwartier voor rust het initiatief, maar de Duitse landskampioen had moeite met de tactiek van Borussia Dortmund. De thuisploeg speelde namelijk met vijf verdedigers en Bayern München slaagde er tijdens het eerste bedrijf niet in om de 'Gele Muur' van Borussia Dortmund te doorbreken.

Ook na rust nam Bayern München het initiatief. De bezoekers gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar zagen een heerlijke treffer van Franck Ribéry - terecht - afgekeurd worden door scheidsrechter Tobias Stieler vanwege buitenspel. Na ruim een uur spelen was Bayern München opnieuw dicht bij de gelijkmaker, maar Xabi Alonso raakte de lat. Diezelfde Xabi Alonso was overigens bijna verantwoordelijk voor de 2-0 van Borussia Dortmund, want Aubameyang profiteerde bijna van een matige terugspeelbal van de Spanjaard. Neuer wist de inzet van Aubameyang echter te pareren.

Bayern München bleef in de slotfase dreigend, maar er werd niet meer gescoord in Dortmund. Borussia Dortmund komt dankzij de overwinning op Bayern München op 21 punten te staan. Bayern München blijft vanzelfsprekend steken op 24 punten. Borussia Dortmund speelt midweeks tegen Legia Warschau en gaat volgend weekend op bezoek bij Eintracht Frankfurt. Bayern München neemt het in de Champions League op tegen