20.11.2016 10:38

Tuchel trots op ploeg na zwaarbevochten zege

Dortmund-trainer Thomas Tuchel balt zijn vuisten na de overwinning op Bayern München. (19-11-2016)
Dortmund-trainer Thomas Tuchel balt zijn vuisten na de overwinning op Bayern München. (19-11-2016)

Borussia Dortmund bracht zaterdag Bayern München de eerste nederlaag van het seizoen toe. Trainer Thomas Tuchel toonde zich tevreden na de zwaarbevochten overwinning (1-0) tegen de Rekordmeister van Duitsland.

"We hadden het zwaar, maar dat wisten we van tevoren", vertelde een opgeluchte Tuchel na afloop aan Sky. "Als je met Bayern in de ring stapt, kun je niet verwachten dat je zonder een blauw oog of blessures er weer uitkomt." De thuisploeg kwam vroeg in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang. De aanvaller van Dortmund was al in de elfde minuut trefzeker.

"Daarna moesten we puur overeind blijven", vervolgde Tuchel. Dortmund trok in het vervolg van de wedstrijd een defensieve muur op en overleefde de aanvalsstorm van Bayern. "Dat was het doel. Hoe moeilijk het ook ging, we moesten vertrouwen houden. We hebben weinig grote kansen weggegeven, misschien wel geen. Dit was een topprestatie."

Bij Bayern München was na afloop de teleurstelling groot. De ploeg uit Zuid-Duitsland leed de eerste nederlaag van het seizoen en raakte de koppositie kwijt aan RB Leipzig. "Ik ben blij met het spel tegen deze sterke tegenstander, maar natuurlijk niet met het resultaat", zei trainer Carlo Ancelotti. "Dortmund begon goed, daarna kwamen wij beter in de wedstrijd. We hadden de overhand, maar Dortmund bleef sterk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner