20.11.2016 11:32

Touré kan weer lachen na doelpunten voor City

Yaya Touré (r.) is het middelpunt van de feestvreugde. De middenvelder van Manchester City scoort tweemaal tegen Crystal Palace. (19-11-2016)
Yaya Touré (r.) is het middelpunt van de feestvreugde. De middenvelder van Manchester City scoort tweemaal tegen Crystal Palace. (19-11-2016)

Pep Guardiola had hem dit seizoen niet meer nodig, maar Yaya Touré bewees zaterdagmiddag zijn waarde voor Manchester City. De Ivoriaanse middenvelder was tweemaal trefzeker in het duel met Crystal Palace (1-2) en was na afloop zo blij als een kind.

Guardiola liet voorafgaand aan het seizoen weten geen toekomst meer te zien voor Touré bij The Citizens. De routinier werd lange tijd zelfs buiten de wedstrijdselectie van de club gelaten, maar kreeg zaterdagmiddag toch de kans van zijn trainer. Dat vertrouwen betaalde Touré dubbel en dwars terug. "Ik was dolblij dat ik mocht spelen, het is niet makkelijk voor me geweest", vertelt Touré aan BBC Sport. "Mijn teamgenoten zijn belangrijk voor me, zij hebben me altijd gesteund. Ik wil er altijd zijn om hen te helpen."

Tegen Crystal Palace liet Touré zien nog altijd van waarde te kunnen zijn voor Manchester City. De middenvelder was verantwoordelijk voor beide treffers. "Ik ben een professional, wil mijn spel altijd verbeteren", vervolgt Touré. "Ik was hier mentaal klaar voor en wist dat de manager mij op een dag nodig zou hebben. Daarom moet je altijd professioneel zijn. Ik heb geluk gehad, want het was een zware wedstrijd. We weten wat we moeten doen om kampioen te worden, maar soms moet je ook knokken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner