20.11.2016 11:56

Assaidi verkoos Liverpool boven transfer Ajax

Oussama Assaidi kan juichen tijdens het duel tussen Stoke City en Everton. (01-01-2014)
Oussama Assaidi kan juichen tijdens het duel tussen Stoke City en Everton. (01-01-2014)

Oussama Assaidi maakte in 2012 de verrassende overstap van sc Heerenveen naar Liverpool. De vleugelaanvaller sprak ook met Ajax over een transfer, maar koos uiteindelijk voor een avontuur in Engeland.

Assaidi maakte tussen 2009 en 2012 furore in het shirt van sc Heerenveen en Ajax-trainer Frank de Boer wilde hem graag naar Amsterdam halen. De linksbuiten gaf echter de voorkeur aan een transfer naar Liverpool. "Ik had toentertijd voor Ajax kunnen kiezen, het was een fijn gesprek met De Boer. Ik voelde me ook vereerd om voor Ajax te voetballen, dat was een droom geweest. Maar toen belde Brendan Rodgers (destijds de trainer van Liverpool, red.)."

"We spraken via Skype en hij zei dat ik zou gaan spelen. En dat ik de kans zou krijgen", blikt Assaidi terug bij De Tafel van Kees. "Daarna ben ik daar ook nog geweest. Liverpool was natuurlijk een grote club. Ik sprak met hem via Skype, omdat ik zeker wilde zijn dat ik zou gaan spelen. Maar dat is niet echt gebeurd. Toch ga ik niet zeggen dat ik geen kans heb gehad ofzo. Het is gelopen hoe het is gelopen."

Assaidi kwam nog op huurbasis uit voor Stoke City, maar wist ook daar niet te overtuigen. Daarna koos hij voor lucratief avontuur bij Al Ahli. Spijt van die keuze heeft hij niet. "Het is heel lastig, je moet het echt meemaken om daarover mee te kunnen praten", vertelt de 28-jarige aanvaller. "Als je het contract voor je hebt liggen, is het heel moeilijk om nee te zeggen. Zo'n groot contract, waarin je bepaalde dingen kunt veiligstellen. Ik kan dan wel zeggen van 'ik doe het niet', maar je gaat gewoon voor het geld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner