21.11.2016 09:24

Conte prijs zicht gelukkig met topvorm Costa

De huidige topvorm van Chelsea is onder meer toe te schrijven aan Diego Costa. De spits weet het net eenvoudig te winnen en schoot zijn ploeg zondag naar een 1-0 zege op Middlesbrough. Zijn totaal staat op tien doelpunten na twaalf speelronden in de Premier League.

Na een matig begin staan de Londenaren nu aan kop in de Premier League. Trainer Antonio Conte prijst zich gelukkig met zijn elftal en Costa. "Ik denk dat hij nu één van de beste spitsen ter wereld is", vertelt de Italiaanse coach aan Sky Sports. "Hij laat zijn kwaliteiten op de goede manier zien en moet op deze manier doorgaan. Hij speelt geconcentreerd, helpt het team en maakt enorm veel doelpunten."

Aankomend weekend staat voor Chelsea het topduel met Tottenham Hotspur op het programma. Die formatie is nog ongeslagen in Engeland, maar speelt opvallend veel gelijk. Vervolgens wacht de traditioneel drukke decembermaand. "We zijn er klaar voor. We kunnen met dit team veel duels in korte tijd gaan spelen, omdat we fysiek sterk zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner