24.11.2016 16:04

Update: Drinkwater drie wedstrijden geschorst

Leicester City moet het de komende wedstrijden mogelijk stellen zonder Danny Drinkwater. De Engelse voetbalbond FA wil de middenvelder schorsen voor een incident dat afgelopen zaterdag plaatsvond tijdens het competitieduel met Watford.

Drinkwater zou een elleboogstoot hebben uitgedeeld aan Valon Behrami. Scheidsrechter Neil Swarbrick nam het incident niet waar, maar op basis van camerabeelden wil de Engelse voetbalbond Drinkwater alsnog bestraffen. De middenvelder hangt een schorsing van drie duels boven het hoofd.

Wordt Drinkwater daadwerkelijk drie wedstrijden geschorst, dan mist hij de duels met Middlesbrough, Sunderland en Manchester City. De regerend landskampioen kan de punten goed gebruiken, want Leicester City staat na twaalf speelrondes slechts twee punten boven de degradatiezone. In de Champions League presteert het team van trainer Claudio Ranieri wel heel knap: Leicester City plaatste zich dinsdag na een 2-1 zege tegen Club Brugge voor de achtste finales.

Update: 24-11-2016: 16:08

Leicester City kan de komende wedstrijden geen beroep doen op Danny Drinkwater. De middenvelder is door de Engelse voetbalbond voor drie duels geschorst voor het uitdelen van een elleboogstoot aan Watford-speler Valon Behrami. De scheidsrechter nam het incident niet waar, maar aan de hand van camerabeelden kon de drievoudig international alsnog worden bestraft. Drinkwater mist door de schorsing wedstrijden tegen Middlesbrough, Sunderland en Manchester City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner