26.11.2016 18:00

Fer helpt Swansea aan winst in spektakelstuk

Leroy Fer kan juichen tijdens het competitieduel Swansea City - Crystal Palace (26-11-2016).

Leroy Fer heeft Swansea City zaterdagmiddag aan een overwinning op Crystal Palace geholpen. De Nederlandse middenvelder was tweemaal trefzeker in het competitieduel dat door Swansea City met 5-4 werd gewonnen van Crystal Palace.

Swansea City, dat dit seizoen tegen degradatie vecht, keek al na negentien minuten tegen een achterstand aan, nadat Wilfried Zaha zijn ploeg op voorsprong had gezet. Het leek opnieuw een zware middag voor de club uit Wales te worden, maar Gylfi Sigurðsson zorgde vlak voor rust voor de gelijkmaker. Na rust leek Fer zijn ploeg naar een overwinning te schieten, want de middenvelder was trefzeker in de 66e en 68e minuut.

Ondanks de riante voorsprong gaf Swansea City de overwinning bijna weg. James Tomkins zorgde een kwartier voor tijd voor de 3-2, terwijl Jack Cork met een eigen doelpunt verantwoordelijk was voor de 3-3. Zes minuten voor het einde scoorde de Belg Christian Benteke bovendien de 3-4 voor Crystal Palace, maar invaller Fernando Llorente bleek van onschatbare waarde voor Swansea City. In de ultieme slotfase nam de Spaanse spits de 4-4 en de 5-4 voor zijn rekening.