28.11.2016 16:34

Zé Roberto: "Bayern heeft een fout gemaakt"

Zé Roberto heeft kritiek geuit op zijn oude club FC Bayern München. De Duitse landskampioen stelde afgelopen zomer Carlo Ancelotti aan als opvolger van Pep Guardiola en volgens de Braziliaan was dat niet de juiste beslissing.

"Bayern heeft een fout gemaakt door Carlo Ancelotti aan te stellen", vertelt de 42-jarige middenvelder, die afgelopen weekend kampioen van Brazilië werd met Palmeiras, in gesprek met Sport1. Zé Roberto weet echter dat het moeilijk was voor Bayern om een nieuwe coach aan te stellen. "Het is lastig om een coach te vinden die op hetzelfde niveau zit als Pep Guardiola, of iemand met een vergelijkbare filosofie."

Zé Roberto was in het verleden twaalf seizoenen actief in de Bundesliga. De Braziliaan begon zijn carrière in Duitsland bij Bayern Leverkusen, waar hij tussen 1998 en 2002 onder contract stond. De middenvelder speelde vervolgens, op het seizoen 2006/2007 na, tot de zomer van 2009 voor Bayern München. Daarna stond hij tevens nog twee seizoenen onder contract bij Hamburger SV. Zé Roberto speelde ruim driehonderd wedstrijden in de Bundesliga.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner