29.11.2016 14:59

Stoke-middenvelder spiegelt zich aan Touré

Giannelli Imbula maakte in februari voor veel geld de overstap van FC Porto naar Stoke City, maar heeft tot nu toe weinig indruk gemaakt bij The Potters. De middenvelder kreeg afgelopen weekend weer eens de kans en greep die met beide handen aan.

Stoke City betaalde 24 miljoen euro voor de Franse middenvelder en verbrak daarmee het eigen transferrecord. De Engelse club kende echter een dramatische competitiestart en dat had ook gevolgen voor Imbula: trainer Mark Hughes zette hem zelfs terug naar het beloftenteam. Afgelopen weekend kreeg de zevenvoudig Frans jeugdinternational voor het eerst sinds begin september weer eens speelminuten in de Premier League.

In de gewonnen wedstrijd tegen Watford (0-1) begon Imbula in de basis en speelde naar behoren. De 24-jarige middenvelder hoopt zijn visitekaartje te hebben afgegeven en hoopt voor langere tijd op een basisplaats. "Ik ben blij dat ik weer terug ben", vertelt hij in The Daily Star. "Ik heb lang gewacht en ik heb hetzelfde gedaan als Yaya Touré. Het verschil is dat hij twee keer scoorde bij zijn comeback en ik niet. Maar het lijkt erop dat hij meer gaat spelen. Ik hoop dat ik hetzelfde kan doen. Nu ik de kans heb gehad, wil ik meer minuten maken."

Imbula verwijt coach Hughes niets, maar had het de afgelopen tijd wel lastig met zijn reserverol. "Het was moeilijk om de anderen te zien spelen. Dat was het zwaarst. Maar ik heb mijn mond dicht gehouden en hard gewerkt. Het is een grote opluchting en ik blijf altijd in mezelf geloven. Ik weet dat ik altijd alles geef. Ik geef er de voorkeur aan om een hele wedstrijd met Jong Stoke te spelen, dan om twee maanden helemaal niet te voetballen. Het is beter om fit te blijven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner