29.11.2016 19:23

Karius onder vuur: "Liverpool heeft probleem"

Loris Karius verdreef Simon Mignolet onder de lat bij Liverpool. De Duitse doelman maakte in zijn eerste maanden een prima indruk bij de club van trainer Jürgen Klopp, maar krijgt de laatste tijd kritiek op zijn prestaties.

Zaterdagavond vestigde Karius alle aandacht op zich door een bizar slechte doeltrap. De doelman raakte de bal finaal verkeerd en deze stuiterde over de achterlijn. Critici namen de gelegenheid te baat om de prestaties van Karius nog eens onder de loep te nemen. Voormalig Manchester United-middenvelder Eamon Dunphy is van mening dat Karius plaats moet maken voor Mignolet.

Dunphy is niet overtuigd van de kwaliteiten van Karius en vindt dat Klopp zijn doelman moet passeren ten faveure van zijn Belgische concurrent. "Die uittrap was bijzonder vreemd en dat is een probleem voor Liverpool. Ik weet dat Klopp een fan is van Karius, maar Liverpool-fans zijn het met me eens. 'Haal Mignolet terug' wordt mijn slogan voor de maand november", vertelde hij in gesprek met RTE.

"Liverpool heeft een probleem en dat ligt niet voorin. Het is hun verdediging en een nieuwe keeper die geen geweldige indruk maakt. Je gaat de Premier League niet winnen met een dubieuze verdediging. Ik hoop dat Klopp iets aan zijn defensie gaat doen, maar hij moet in januari in ieder geval een centrale verdediger van wereldklasse halen. En misschien een nieuwe keeper", aldus de voormalig international van Ierland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner